Hoppa till innehåll

Sökmotoroptimering (SEO)

Sökmotoroptimering, som i förkortning kallas SEO, kommer från engelskans Search Engine Optimization och innebär att innehållet på din webbsida optimeras i syfte att hamna högt upp bland organiska sökträffar, vanligtvis på Google. Det är en viktigt teknik och en långsiktig process att arbeta med för att öka trafiken till din webbplats.

Därför ska du sökmotoroptimera din webbplats

SEO är en kostnadseffektiv metod för att öka synligheten och trafiken till din webbplats. Till skillnad från betald annonsering kräver SEO inga direkta kostnader för att synas högre upp i sökresultaten. Istället handlar det om att förbättra webbplatsens innehåll och teknik för att generera mer organisk trafik.

Optimera mer för fler konverteringar

Att hamna högre upp i sökresultaten är viktigt eftersom de flesta användare endast klickar på de första sökresultaten. Genom att optimera din webbplats kan du öka chansen att visas högre upp i en sökmotor och därmed öka den organiska trafiken.

Dessutom kan ett bra SEO-arbete leda till högre kvalitet på trafiken till din sida. Genom att optimera din webbplats innehåll och teknik för specifika sökord och fraser kan du locka besökare som redan söker efter det som din webbplats erbjuder. Detta innebär att dessa besökare är mer benägna att stanna längre på dina webbsidor och genomföra önskade konverteringar.

Verktyg för SEO

Du kan nå en bra placering på sökmotorer genom att löpande underhålla och optimera innehållet på dina sidor. Hit hör bland annat bakomliggande arbete med teknik, innehåll och tillgänglighet. 

SEO-arbetet är en långsiktig process som kräver löpande optimering och hantering. Med vår hjälp får du en webbsida som rankas högt upp bland organiska sökträffar och fångar den potentiella besökaren att klicka in på din webbsida. Några av de hjälpverktyg och plugin som vi använder är Google Analytics, Google Ads och Google Search Console.

.

Falun

Telefon

+46 73 – 833 62 88

E-post

falun@norrsia.se

Östersund

Telefon

+46 76 – 777 06 88

E-post

jamtland@norrsia.se

Följ oss i sociala medier

Facebook
Instagram
LinkedIn