Hoppa till innehåll

Varning: Falska Facebook-meddelanden som riktar sig mot företagssidor

Skydda dig mot bedrägerier

Vi har alla hört talas om phishing och andra typer av bedrägerier på internet. Men visste du att även ditt företags Facebook-sida kan vara måltavla för bedragare? Vi har noterat en ökande trend där företagssidor på Facebook blir måltavlor för bedrägliga aktiviteter, inklusive falska meddelanden och taggar. I den här artikeln går vi igenom vad du behöver vara uppmärksam på och hur du kan skydda din sida.

Hur ser bedrägeriet ut?

Företag får ofta meddelanden eller blir taggade av sidor som utger sig för att vara någon form av Facebooks officiella kanaler. Dessa sidor använder namn som ”Facebook Support,” ”Facebook Security” eller något liknande. De använder också bilder och symboler som ska efterlikna Facebooks egna ikoner.

Meddelandena varnar ofta om att ditt företags sida inte följer Facebooks riktlinjer, eller att ditt konto riskerar att stängas ner om du inte vidtar åtgärder omedelbart.

Risker

Följer du anvisningarna i dessa falska meddelanden riskerar du att ge obehöriga tillgång till ditt företags konto. Det kan leda till allt från ekonomisk förlust till skadad varumärkesimage.

Hur skyddar jag mig?

Var skeptisk: Om något verkar för bra eller för dåligt för att vara sant, är det troligtvis det.

Klicka inte: Om du får ett misstänkt meddelande, klicka inte på några länkar eller fyll i några formulär.

Rapportera: Anmäl det falska kontot till Facebook så att de kan ta bort det.

Dubbelkolla: Om du är osäker på om meddelandet är äkta, besök din officiella supportpanel på Facebook eller kontakta en pålitlig källa för att bekräfta.

Uppdatera dina säkerhetsinställningar: Se över ditt konto och uppdatera dina säkerhetsinställningar. Det kan inkludera att ändra lösenord och aktivera tvåstegsverifiering.

Sammanfattning

Att vara försiktig online är inte bara sunt förnuft; det är nödvändigt för att skydda ditt företag mot moderna hot. Vi rekommenderar att alltid vara skeptisk och ta extra säkerhetsåtgärder för att skydda din digitala närvaro.

Om du har ytterligare frågor eller behöver mer information, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa dig med alla dina digitala marknadsföringsbehov, och det inkluderar att hålla dig och ditt företag säkert online.

Falun

Telefon

+46 73 – 833 62 88

E-post

falun@norrsia.se

Östersund

Telefon

+46 76 – 777 06 88

E-post

jamtland@norrsia.se

Följ oss i sociala medier

Facebook
Instagram
LinkedIn